cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

Mirsad Kebo za banjalučki ATV potvrdio: BOŠNJACI SU TERORISTI I KRIVI SU ZA RAT…

Potpredsjednik Federacije BiH /FBiH/ Mirsad Kebo najavio je da će Tužilaštvu BiH sutra dostaviti novih hiljadu dokumenata o ratnim zločinima nad srpskim stanovništvom.

Kebo je naveo da se i u ovim dokumentima najviše govori o odgovornosti ratnog komandanta Trećeg korpusa takozvane Armije BiH Sakiba Mahmuljina, koji je imao apsolutnu kontrolu nad odredom “El mudžahid”, kao i tadašnjeg načelnika službi bezbjednosti Šefika Džaferovića, koji je danas predsjedavajući Predstavničkog doma parlamenta BiH.


On je naveo da je od pripadnika Trećeg korpusa takozvane Armije BiH dobio pismo u kojem navode da su stravične zločine nad Srbima činili mudžahedini, koji su, uz znanje nekadašnjeg predsjednika Predsjedništva BiH Alije Izetbegovića, došli u BiH.

“Pretpostavlja se da su neke države ucjenjivale svoju pomoć BiH slanjem mudžahedina, dajući im u BiH identitet. Oni su i lica koja su, vjerovatno, i počinioci terorističkih djela u BiH”, rekao je Kebo .

On je naveo da su mu borci u pismu napisali da su mudžahedini nudili od 1.000 do 1.500 KM da kolju Srbe.Iz dokumenata se, kaže Kebo, može vidjeti da je glavni obavještajac odreda “El mudžahid” Ajman, koji živi u Zenici, bio učesnik bitaka u Vozući, a koje su ostavile krvav trag.

Kebo je dodao da dolazak mudžahedina nije bio potreban BiH, da su oni nanijeli ogromnu štetu, sa sobom donijeli navike i razna vjerska učenja, te napravili uslove da se može zaključiti da u BiH postoje ćelije “Islamske države” i Al kaide.

Pogledajte prilog iz Centralnih ATV vijesti:



Izvor: ATV