cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

PRED VRATIMA SMO 3. SVJETSKOG RATA: Najavljeno da će NATO bombardovati proruske snage u Ukrajini…

Istaknuti član partije ukrajinskog predsjednika Petra Porošenka izrazio je nadu da će se NATO uskoro uključiti u konflikt sa proruskim separatistima.

Gostujući na ukrajinskoj televiziji Channel 5, Vadim Denisenko je rekao da je sljedeći vjerovatni korak zapadnih sila zapravo direktno bombardovanje položaja separatista u Donjecku i Lugansku, a koje bi trebalo početi u sljedećih nekoliko mjeseci.


Denisenko je u emisiji "Ukrajina iznad svega" odgovarao na pitanje šta NATO sprečava da se aktivnije uključi u ukrajinsku krizu.

"NATO je vrlo spor kada je riječ o bilo kojoj akciji. Ali, samo prije šest mjeseci niko nije ni pomišljao da nam zapad pomogne u naoružanju, a sada je sve spremno za primopredaju opreme. Nakon toga, sljedeći korak će biti bombardovanje", rekao je Denisenko.

On je istakao i navodno obećanje Međunarodnog monetarnog fonda da će za vrijeme oružanog sukoba novac bez problema pristizati u Ukrajinu.

S druge strane, zvanična Moskva već optužuje Kijev i EU zbog, kako kažu, dostave naoružanja na teritoriju pod kontrolom ukrajinske armije. Također, Zapad i Porošenko već mjesecima iznose dokaze o dostavljanju ruskog oružja u pobunjene regione.

Izvor: Klix