cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

ISTINA SE NE MOŽE SAKRITI: Institucije RS proglasile RS genocidnom tvorevinom…

Povodom otvaranja Studentskog doma na Palama pod imenom "Radovan Karadžić" i izjava predsjednika RS Milorada Dodika, svoj komentar za N1 je dao Emir Zlatar, generalni sekretar Vijeća kongresa Bošnjačkih intelektualaca.

"Ovo je prvi put od potpisivanja Dejtonskog sporazuma do danas da su institucije Republike Srpske same sebe i RS proglasile genocidnom tvorevinom.


"Današnje otvaranje studentskog doma i imena koji nosi je nezapamćena farsa u modernoj povijesti demokratskog društva. Ovo je najveća sramota koju su institucije Republike Srpske mogle uraditi svom narodu, na prostoru BiH i šire", mišljenja je Zlatar.

Generalni sekretar VKBI je prokomentarisao i izjave predsjednika RS Milorada Dodika.

"Jasno je da je Milorad Dodik podvojena ličnost u negativnom smislu", rekao je on.

Zlatar je naglasio da je smiješno davanje ime studentskom domu, mjestu gdje se obrazuju i odrastaju buduće generacije koje bi trebale biti nosioci mira i graditi nove vrijednosti, po čovjeku koji će vrlo vjerovatno biti osuđen za najveći oblik zločina, genocid.

"To je uvod u nešto što BiH nije trebalo, ali očito se bez toga ne mogu riješiti ključna pitanja funkcionisanja BiH. Svi u BiH se moraju suočiti s tim zločinačkim idejama, jer bez rješavanja ključnog pitanja nema napretka", kazao je.

N1